MĂSURAREA ȘI MONTAREA ROLETEI

Măsurarea roletei cu casetă şi ghidaj
Pentru a realiza corect roleta este indicat să se efectueze două măsurători. Prima dată se măsoară dimensiunile sticlei geamului termopan, (acestea vor fi cotele pentru pânză), iar apoi se măsoară dimensiunea baghetei pentru a stabili dimensiunile casetei, dimensiunea finală reprezentând dimensiunea sticlei + dublul dimensiunii baghetei (cote finale).
Măsurătoarea se face la fel pentu toate tipurile de material: semitransparent, opac sau day & night.

Montarea roletei cu casetă şi ghidaj
Roleta cu casetă se montează mult mai uşor dacă a fost măsurată corespunzător. Fixarea roletelor cu casetă se face pe bagheta geamului termopan. Se scot capacele de mascare, se desfăşoară 30cm din pânza roletei din casetă, se centrează pe fereastră (mai exact de-a lungul baghetelor care fixează sticla termopanului), apoi se fixează de baghetă cu şuruburile de prindere pe laterala casetei, după fixarea șuruburilor se aplică capacele de mascare, vezi foto; Se aplică ghidajele pe baghetele laterale ale sticlei prin lipire cu banda dublu adezivă.
După fixarea roletei se atașează elementele de siguranță.
Pe lanţul de rotaţie al roletei trebuie montaţi opritorii:
●unul pe sensul de urcare a roletei;
●celălalt pe sensul de coborâre a roletei.
În cazul montajului necorespunzator al opritorilor, la coborârea roletei axul poate rămâne neacoperit de materialul textil și există riscul ca pânza roletei să se dezlipească.

Montajul roletei day&night este asemanător cu montajul roletei cu casetă material semitransparent sau opac, diferența se face prin reglarea materialului în poziția închis. Dacă materialul textil nu cade pe poziția închis(nu se aliniază), este necesar să se dezlipească materialul de pe spatele casetei, se ridică materialul până se aliniază pe poziția închis (vezi foto), iar surplusul de material se taie. Se aplică bandă dublu adezivă pe spatele casetei și se lipește materialul după care se strâng cele două șuruburi.

Coșul meu
Închideți Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii